Clienții nostri au obținut calitatea dorită.

Vă prezentăm câteva imagini din portofoliul lucrărilor efectuate de către echipele noastre.

Țiglă metalică cu acoperire cu piatră

Sistemele de învelitori în panouri de dimensiuni reduse și prindere cu cuie în plan paralel cu șarpanta se montează diferit de cele clasice în panouri mari, care au sistem de fixare cu șuruburi cu garnitură, perpendicular pe șarpantă. Aceste detalii tehnice modifică radical modul de montaj. Șipca de lemn se instalează cu abateri de pâna la 1mm, iar terminațiile învelitorii presupun fălțuirea, îndoirea tablei și mularea acesteia pe suportul de șipcă.

Pentru realizarea montajului se folosesc scule specifice (abkant, ghilotină, clești fălțuit). Dimensiunile reduse ale panourilor de tablă, precum și flexibilitatea alinierii rândurilor de țiglă, permit realizarea lucarnelor cu forme curbe, denumite generic "ochi", o condiție esențială fiind realizarea unui suport din șipcă adecvat.

Tablă fălțuită si prefălțuită

Deși aspectul final este aproape identic, materialele se instalează diferit. Tabla prefălțuită este un sistem de învelitoare mai rigid, atât în privința materiei prime, cât și a montajului. Datorita formei speciale a falțului, închiderile între fâșiile de tablă se realizeaza prin clipsare.

Tabla dublu fălțuita însă, se îmbină prin închiderea pe acoperiș a falțului, de tip dublu sau simplu. Acest lucru se poate realiza manual sau automatizat. Posibilitățile de instalare sunt mai extinse, materialul fiind mai moale, mai maleabil. Solicitările sunt mai stricte în ce privește dilatarea.

Țiglă metalică clasică

Sistemele de învelitoare în panouri de dimensiuni reduse se instalează în mod diferit de cele în panouri mari. Atenția cea mai mare se acordă instalării caroiajului de susținere al învelitorii unde abaterile nu depășesc 1mm.

Instalarea jgheaburilor și a burlanelor

Aproape toate sistemele de învelitori sunt completate de sisteme de drenaj.

Este recomandat ca instalarea jgheaburilor să se realizeze cu înclinații de 2% pentru a direcționa apa spre găurile de scurgere. Cârligele se pot îndoi progresiv, astfel încât sa se realizeze înclinația dorită. Îmbinarea jgheaburilor se face cu brățari de etanșare prevăzute cu garnituri.

Paratrăsnet

Sistemele pasive de paratrăsnet presupun instalarea de conductori pe extremitățile acoperișului după o schemă personalizată și adaptată fiecărui imobil în parte. Pentru fixarea acestora se folosesc accesorii specifice învelitorii respective pentru a nu afecta impermeabilitatea și rezistența, fiind nevoie de scule speciale pentru îndreptat conductorii.

Ferestre de mansardă

Montajul ferestrelor de mansardă se realizează în două etape. Prima etapă presupune fixarea acesteia de structura acoperișului, hidroizolarea și termoizolarea cu kit-uri BFX si BDX, accesorii opționale care protejează structura ferestrei, evitând astfel formarea condensului.

Cea de-a doua etapă implică îmbinarea ramei de etanșare a ferestrei cu învelitoare, operațiune ce presupune urmarea unor etape bine stabilite și a unei proceduri standardizate de fixare a elementelor.

Scroll to Top